Björkö Outdoor, Uppmärkta vackra motions-slingor

Björkö Outdoor, Motions-spår och uppmärkta slingor. (1,6 km SVART, 5km BLÅ och 9km GRÖN klar för att ut och motionera på)

Tanken med uppmärkning av slinga börjad egentligen med att Jag och min son Rasmus cyklade en del på Björkös fina stigar. Rasmus och jag blev så sugna på att märka upp någon typ av slinga utefter någon av stigarna för att cykla Mountainbike, men vi kände också att vi skulle vilja visa upp Björkös stigar på något sätt så att fler kan upptäcka vår fina natur.

Dessa tankar ang att märka upp stig eller slinga dök upp när vi tillsammans gick med på första möte med Björkö samverkan, intresset för göra någon typ av uppmärkning och ev någon typ av översiktskarta verkade vara väldigt stort för många Björköbor.
Eftersom intresset av att motionera på Björkö är så pass stort bestämde vi/jag oss att vi skulle identifiera flera  stigar.
 
Vi startade en arbetsgrupp med namn Björkö Outdoor som består av 5 personer.
Jag med arbetsgruppen skapade ett mötes-forum och vi började prata och samla in  förslag hur ”projektgrupp stigar” skulle kunna jobba och utveckla/visualisera  Björkös stigar och natur. Vi gruppen tog fram förslag på ett antal slingor , 5st slingor blev nu identifierade och vi har sedan kontaktat Länstyrelsen för att finna markägare som kan bli berörda av slingorna.
Vi kontaktade alla berörda markägare och vi har fått  ett OK från alla utom ifrån Fortifikationsverket(..men vi väntar nu på ett Ok från dem)
 
Björkö Outdoor kommer att visualisera och lägga ut information ang  framfarten  av motionsslingorna på hemsidan  https://bjorkosamverkan.com/ och på Facebook”Björkö anslagstavla” för att alla Björköbor skall bli informerade.
 
 
Vi, Björkö Outdoor verkar under Björkö Samverkan/Björkö Samhällsförening.
Björkö Outdoor har en önskar inom kort att markerat upp några av våra vackra stigar till motionsslingor för vandring, löpning och eventuellt annan friluftsaktivitet.
 
Vårt syfte är att alla som bor på Björkö eller gästar vår ö ska ha en chans att ta del av den fantastiska naturen.
Märkningen av slingorna kommer att vara av enklare slag och inget som förstör.
Vi tänker oss en färgmarkering på en pinne som trycks ner i marken bredvid stigen.
Vi är väldigt måna om att vara rädda om marken och vår ambition är att inte negativt påverka naturen på något sätt.
 

Björkö Outdoor hoppas att bli färdiga med ett antal markerade Motionsslingor innan Sommar-semester’n 2019 för att kunna användas av Björköbor, Skolar, Sommarboende, Båt-gäster, Husbils-gäster.

Utgångspunkt/Start-punkt av slingorna blir vid Ute-gymmet, eftersom det kändes naturligt  att ha starten där.

Vi har för tillfället gjort klart 1,6km SVART, 5km BLÅ och 9km GRÖN slinga  och vi kommer att fortsätta med övriga slingor under försommaren.

 

Vi vill också Tacka vår första sponsor RM-bygg för sponsring av spolpar för markering av motions-slingor.

Hoppas fler företag vill vara med och sponsra.

Mvh Björkö Outdoor

Owe Gissleholm, Henrik Dittmer, Peter Hohlfält, Daniel Skartind, Helene Henricsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s