Björkö Outdoor, Motions-spår och uppmärkta slingor.

Björkö Outdoor, Motions-spår och uppmärkta slingor.

Tanken med uppmärkning av slinga börjad egentligen med att Jag och min son Rasmus cyklade en del på Björkös fina stigar och grusvägar på östra sidan av Björkö
Rasmus och jag blev så sugna på att märka upp någon typ av slinga utefter någon av stigarna för att cykla Mountainbike, men vi kände också att vi skulle vilja visa upp Björkös stigar på något sätt så att fler kan upptäcka vår fina natur.


Dessa tankar med att märka upp stig eller slinga började att gro när vi tillsammans gick med på första möte med Björkö samverkan, intresset för göra någon typ av uppmärkning och ev någon typ av översiktskarta verkade vara väldigt stort intresse på Björkö.
Eftersom intresset av att motionera på Björkö är så pass stort bestämde vi/jag oss att vi skulle identifiera flera  stigar.

Vi startade en arbetsgrupp med namn Björkö Outdoor som består av 5 personer.
Jag med arbetsgruppen skapade ett mötes-forum och vi började prata och samla in  förslag hur ”projektgrupp stigar” skulle kunna jobba och utveckla/visualisera  Björkös stigar och natur.
Vi gruppen tog fram förslag på antal, längd som vi skulle vilja börja med att identifiera , 5st slingor blev nu identifierade och Länstyrelsen blev sedan kontaktad av oss för att finna markägare som blev berörda av slingorna.
När alla markägare har hunnit blivit tillfrågade och eventuellt fått ett OK från dem kommer Björkö Outdoor att visualisera motionsslingorna på ”Björkö anslagstavla” för att alla Björköbor skall bli informerade och även säga vad de tycker om förslaget av slingor.
Motionsslingorna kommer sedan att bli färgmarkerade av enklare slaget utan att göra någon typ av förändring av naturen, kartor på slingorna kommer att monterads upp vid Utegymmet och även vid Gästhamnen.
Om planeringen går bra och att vi svar från Markägare i slutet på Maj, så kan vi börja med uppmärkning av slingor i Juni månad.


Vi i Björkö Outdoor hoppas att vi har 5st klara markerade Motionsslingor klara att användas av Björköbor, Skolklasser, Sommarboende, Båt-gäster, Husbils-gäster innan Somar-semester’n 2019

Mvh Owe Gissleholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s