Björkö överraskar igen!

I gemenskap och samverkan.

Björkö – vilken gemenskap, tillsammans är vi helt fantastiska och vi överraskar gång på gång. Vi kämpar alla ofta med att hinna med både karriär, familj och oss själva. Behovet vi har av gemenskap verkar dock inte förändras. Björkö samverkan är ett nystartat projekt som kommer bli till stor nytta för alla på Björkö. Häng med du också…

Samhällsföreningen i exempel på samverkan

Styrelsen i Samhällsföreningen ville gärna göra något för vår fina Björkö gemenskap och vi bestämde oss för att göra något kul för hela familjen av vår årliga städdag. Det var lite kort om tid för samverkans lösningar men Lördag 4 maj anslöt vi oss iallafall med “Håll sverige rent” och “Nordiska kusträddardagen” och gick ut med att vi anordnade “Utmaningen”. Föreningar och företag engagerade sig dock med sitt stöd i rasande fart och Bms, Siljans bod, minigolfbanan, Seaside Björkö, Skeppshandeln, Göteborgs maritima center såg till att dagen blev bättre än vi hade kunnat drömma om. Tillsammans med dom ordnade vi med både fika, skräpkonst tävling, quiz, fina priser och städmatrial.

Björköborna tömde fikakorgen

Att det skulle bli så uppskattat och att så många hjärtliga människor skulle ställa upp för vår ö kändes underbart såklart. Vilken dag det blev. Samhällsföreningens kanelbullekorg var en uppskattad start på dagen och vi insåg att vi skulle behöva mycket korv och bröd på vår gemensamma grill efteråt för att det skulle räcka till alla som strömmat ner till hamnen för att delta.

Lekfull skräpkonst av Björkös blivande konstnärer

Björköbor skrattade, lekte, fikade och plockade skräp längs klippor och längs våra vägar. Trots kyliga vindar gick glassen åt och engagemanget kring skräpkonsten som skapades i gräset på hamnens lekplats av både vuxna och barn var helt fantastisk. Alla vann första pris.

Björkö samverkan – för gemenskap och kommunikation

Vad tror vi om nästa år? Kanske en Björkö dag ihop med alla företag, föreningar och Björköbor som gemensamt en vårdag tar hand om vårt Björkö. Där vi hjälper varandra med allt vi vill fixa till för vår ö. Det är underbart att hitta gemenskap där man minst anar det och det är det som blir så bra med Björkö samverkans projektet.

Kommunikation betyder “göra gemensamt”. Björkö samverkan skapar möjligheter till att göra saker gemensamt och att kommunicera detta. Det är en väg som kan leda till massor av Björkö gemenskap där man gör det man kan, utan krav, för ett samhälle våra barn kan vara stolta att växa upp i. Vi i samhällsföreningen vill fortsätta jobba för denna gemenskap genom att vara med och skapa lokal identitet och sammanhållning i Björkö samverkan.

Välkomna på ”Utmaningen” nästa år – då kör vi igen!

Mvh Björkö Samhällsförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s