Samverkanserbjudande!

Det kommer mycket förfrågningar till Seaside från olika föreningar på Björkö om att anordna saker som kan vara attraktivt för föreningarnas medlemmar.

…få företag och föreningar att samverka mer organiserat..

Det finns också många Björköbor som ser stora fördelar och möjligheter med om man kan få företag och föreningar att samverka mer organiserat.

I linje med detta har Seaside tagit fram ett koncept för att hjälpa till med detta.

…ju mer samverkan desto mer prisvärt för Björköbon..

Tanken är att  Björköföreningar och företag skall kunna gå samman för att skapa gemensamma aktiviteter och på enkelt sätt samverka för att skapa positiva aktiviteter för sina medlemmar på seaside.

Ju mer samverkan föreningar och företag lyckas åstadkomma desto prisvärdare blir det för föreningsmedlemmarna.

Konceptet för att hjälpa till. (Gäller fram till mars 2019)

  • Seaside kan skapa enkla maträtter som kostar från 100 kronor per person.
  • Föreningarna kan få möjligheten att engagera band eller föreläsare och ta ut vilken kostnad de vill för entrén och behåller hela den intäkten.
  • Seaside behöver 8 000 kronor för att kunna öppna en kväll, annars går man minus.
  • Föreningarna får 10% på all dryck då total försäljning överstiger 8 000 kronor.

Detta innebär..

Detta innebär att föreningar och företag kan, genom samverkan, se till att det kommer tillräckligt många personer så att kostnad per person kan hållas på den nivå man önskar.

Exempel..

Vill man att kostnaden per person skall vara 100 kronor så behöver man se till att det kommer 80 personer. Det kan man göra genom att samverka med andra föreningar så att man genomför sina aktiviteter tillsammans. Eller genom att marknadsföra arrangemanget till många människor utanför föreningen. Vill man att kostnaden per person skall vara 200 kronor så räcker det att det kommer 40 personer osv.

…tjänar föreningarna motsvarande..

Detta innebär att om föreningarna lyckas skapa attraktiva aktiviteter som många människor vill komma på och betala inträde för. Så tjänar föreningarna motsvarande alla intäkter för inträde samt 10% på alla dryckesförsäljning då totalförsäljningen överstiger 8 000 kr.

Skulle kvällens omsättningen inte räcka upp till 8000 kr i mat och dryck så måste mellanskillnaden debiteras föreningarna via faktura för att Seaside inte skall förlora pengar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s