Ove med styre mot stigarna!

Nyårsfirande på Björkövis sker på naturstigar. I alla fall om man är en munspels-spelande fiskedrags-försäljare eller en cykelentusiast med styret inställt mot ökat outdoorliv.

På frågan om vad som händer en nyårsafton på Björkö blir jag tipsad om att det som händer, händer på stigarna i de norra delarna av ön.

På frågan om vad som händer en nyårsafton på Björkö blir jag tipsad om att det som händer, händer på stigarna i de norra delarna av ön.

…tunna dragspelstoner välkomnar..

Med kamera under armen och mikrofonen i bakfickan hoppar jag och fotoassistent Elina 11år upp på våra cyklar och tar oss norr ut över ön på duggvåt asfalt. När vi närmar oss Boviksbommen hälsar oss tunna dragspelstoner välkomna. Vi ställer ifrån oss cyklarna och gör sällskap med fler som skall tips-promenera fram till brasan där det skall korvgrillas.

… i samtal berättar han entusistiskt..

På vägen möter vi Ove på cykel som stannar och i samtal berättar han entusiastiskt hur bra cyklingen är och hur härligt det är att komme ut i den unika naturen på Björköstigarna i ett avbrott i det klassiska nyårsfirandet.

… inramade i gulbrunt lövverk..

Vid brasan, som vi når efter en timmes promenad på stigar som forfarande är mossgröna och inramade i gulbrunt lövverk, sitter flera av de ansikten som jag annars bara ser och pratar med då stora delar av ön samlas på Skärgårdakrogen Seaside.

… ett gäng besläktat med Robin Hoods sällskap..

Ringen av vuxna och ungdomar som står eller sitter pratandes runt brasan, ger mig känsla av att vi stött på ett gäng besläktade med Robin Hoods sällskap. Allt förstärks av barn som springer runt och leker, munspels-spelandet från en man lutandes mot en trädstam och gitarren som står lutad mot en gran i väntan på att få vara med då gitarristen ätit upp sin grillade korv.

…styret inställt på att engagera sig..

Just nu bubblar det mycket på Björkö i samtal om öns fina frisluftsområden. Många vill ta vara på möjligheterna och få fler av Björköborna att upptäcka Björkös friluftsområden. En av dessa är Ove, han har styret inställt på att engagera sig i ett projekt som kommer arbeta med att utveckla Björkös friluftsområden till ett område för alla på Björköbor. Cyklister, löpare, barn och pensionärer skall alla enklare kunna njuta av området som är helt unikt för Göteborgs skärgård.

Delta gärna i debatten..

Är du också intresserad av att hjälpa till? Delta gärna i debatten i anslutning till denna artikel eller anmäl ditt intresse till Projektgruppen ”Outdoor”.

En kommentar

  1. Å vad inspirerad jag blir. Det kanske är dags att damma av den gamla skogscykeln igen. Jag hänger gärna med på lite cyklande på stigarna framöver.
    mvh / Peter Lindh

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s