Brasan tänder tankar om kommande Nyårfirande!

Det karakteristiska ljudet från den stora trätaljan och dörren in till Skärgårdsrestaurangen Seaside börjar klonka strax innan klockan 18.

Träplankorna knirrar, blöta vinterjackor hängs av över stolarna runt de stora ekbordet och händer värms runt varma kaffekoppar. Björkö samhällsförening startar sitt första möte för 2019.

Det är skönt att koma in i den brasuppvärmda restaurangen och krypa samman runt bordet med värmande kaffekoppar bakom blöta rutor ut mot Björköfjorden. Efter det sociala småpratandet startar Helena mötet och i entusiasm diskuteras punkterna igenom.

…det som driver deltagarna i samhällsföreningen..

Stämningen är positiv och det är många spännande och värdefulla saker inför 2019 som ligger på agendan. Att få möjligheten att bidra och forma möjligheter som gör vardagen rikare för alla Björköbor är det som driver deltagarna i samhällsföreningens styrelsemedlemmar. Ibland upplevs det naturligtvis jobbigt att tvingas åsidosätta familjen för kvällsmöten. Men det vägs upp av att det man utför bidrar till fördelar både för egen och andras familjer.

…hur den nya skolan planeras byggas..

Första mötet handlar en del om kommunikation på olika sätt, hur kan samhällsföreningen skapa ytterligare engagemang hos Björköborna för att skapa en rikare vardag? Information från kommunen om hur den nya skolan planeras byggas analyseras och aktivieter skapas för hur frågan skall bevakas. En annan punkt som kommer arbetats med under 2019, är hur man ytterligare kan utveckla möjligheterna med stigar och friluftsområdena i öns norra delar.

…med denna speciella omtanke mellan boende..

Att se hur Björköborna rinner ner mot hamnen likt bäckar och sedan hur de tätt tillsammans på kajerna kramar om varandra i inskålande av det nya året är en mycket vacker syn. Som besökande vinterseglare blir det allt svårare att lossa förtöjningarna från en ö med denna speciella omtanke mellan boende och mot besökare.

…bidrar till en massa positiva saker för invånarnas vardagar..

Att ta vara på och utveckla denna typ av engagemang inför en ny modernare tid är troligtvis mycket viktigt för ett samhälle. Inte bara för en dagsaktivitet som skapar ett positivt nyårsfirande, utan också för hur samhörighet och omtanke skapas mellan boende som på många olika sätt bidrar till massa positiva saker för invånarnas vardagar.

Hur vill du göra för att ta firandet in i en ny hållbar tidsålder..

Att Björkö skall ta vara på och bygga vidare på nyårsfirande i hamnen är en skälvklarhet för de flesta på Björkö. Men hur kan detta utvecklas ytterligare för att skapa glädje, firande och samhörighet? Hur vill du göra för att ta firandet in i en ny hållbart tidsålder och ytterligare förstärka den speciella Björköandan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s